снимка pixabayФренски следователи претърсиха дома на министъра на публичните финанси Оливие

...
снимка pixabayФренски следователи претърсиха дома на министъра на публичните финанси Оливие
Коментари Харесай

Претърсиха дома на френски министър за произведения на изкуството

снимка pixabay

Френски следователи претърсиха дома на министъра на обществените финанси Оливие Дюсопт, който е приел като подарък произведения на изкуството, без да ги заявява, заяви AFP, представена от БГНЕС.

Той е упрекнат, че през 2017 година, до момента в който е бил кмет на град Аноне, е приел като подарък от локална компания две литографии.

Подаръците са от компания за филтриране на води, с която кметството подписва контракт. Прокуратурата проверяват дали е допустимо да има несвоевременно въздействие.

Според Дюсопт, инспекцията е нещо обикновено и ще му разреши да потвърди, че не е направил нищо неприятно.

Той признава, че е преди няколко седмици е върнал литографиите, защото е желал да приключи този въпрос. Запитан, за какво не е заявил литографиите, както изисква законът (всички дарове над 150 евро се декларират), министърът декларира, че не е знаел цената им.

Агенцията напомня, че се води следствие и против други членове на държавното управление на Макрон. Един от тях е началникът на щаба му Алексис Колер, разследван за спор на ползи поради хипотетични връзки с швейцарско-италианския морски колос MSC.

Настоящият ръководител на Народното събрание Ришар Феран беше заставен да се отдръпна от министерския си пост поради следствие на договорка с недвижими парцели.

Новоназначеният министър на вътрешните работи Жералд Дарманен е обект на следствие по обвиняване в обезчестяване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР